A A A

Kelab Kebajikan Jabatan Pendakwaan Syariah Pahang (KEJAP)

Pengenalan KEJAP

Kelab  Kebajikan  Jabatan  Pendakwaan  Syariah  Pahang  (KEJAP)  telah  ditubuhkan  pada 19/6/2019 dan telah didaftarkan secara rasmi di Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia Negeri Pahang (ROS).

Pada awalnya, Penubuhan KEJAP telah diusahakan oleh jawatankuasa penaja kelab yang ketika itu dianggotai oleh 10 jawatankuasa penaja. Atas inisiatif Jabatan Pendakwaan Syariah Pahang, kelab ini telah berjaya didaftarkan dan dikenali sebagai Kelab Kebajikan Jabatan Pendakwaan Syariah Pahang (KEJAP).

Kelab ini telah melakukan penyusunan semula pengurusannya dan melantik beberapa jawatankuasa dan portfolio untuk meneruskan aktiviti kelab untuk lebih berdaya maju dan memberi faedah kepada ahli-ahli kelab.

Tujuan Penubuhan

Tujuan penubuhan kelab adalah yang bermatlamatkan kebajikan, kemudahan dan keutamaan ahli. Ia juga bagi memberi ruang dan peluang kepada ahli kelab untuk berjariah dan berinfak secara tetap dan sukarela. Ia juga adalah sebagai tabung khairat yang bertujuan memberi sumbangan kepada ahli dan manfaat yang boleh di nikmati oleh ahli seperti khairat kematian, kelahiran anak, musibah dan lain-lain.

Antara antiviti-aktiviti yang telah dijalankan oleh KEJAP ialah:

  1. Ziarah Kasih
  2. Ziarah Kematian
  3. Program Moh Sihat (Mendaki Bukit)
  4. Penyampaian Sumbangan Air Kepada Jemaah Solat Jumaat
  5. Tahlil dan Doa Selamat di JPSP
  6. Pertandingan Bowling Antara Institusi-Institusi Agama
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod.

Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et. Wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch.
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod.

Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et.
Accordion Title
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et.

Meet The Team

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eium od tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Ut enim adm inim veniam, quis nostrud exercitation.

Tentang Kami

Melaksanakan pendakwaan syariah yang bebas, berkualiti, berintegriti dan selaras dengan hukum syarak serta peruntukan undang-undang

Hubungi Kami

Tel: 09-517 9341
No. Fax: 09-5137523
Alamat:

Jalan Masjid, Kompleks Pentadbiran Kerajaan Negeri Pahang, 25000 Kuantan, Pahang